Hoppa över länkar
Publicerad den: Fieldsight

Fieldsight® Locator - mätutrustning i fickformat, satellitkorrigering, FieldApp och nytt GIS

Fieldsight® Locator - ny multifunktionell produkt för högprecisionsundersökningar

Fieldsight®-lösningen introducerar kontinuerligt nya innovationer för alla behov av digitalisering av byggprojekt. En av våra radikala innovationer för år 2023 är den nya produkten Fieldsight® Locator , som är en multifunktionell högprecisionsinventeringsutrustning i fickformat.

Fieldsight® Locator är utrustad med ett enkelt användargränssnitt som gör det enkelt för alla anställda på fältet att mäta geopunkter med hög noggrannhet med ett enda knapptryck. Produkten innehåller ny distanslaserteknik för millimeterprecision. Den lilla produktstorleken och den nya lasertekniken gör det möjligt att göra geomätningar utan att bära med sig en stor väska och en GPS-mätpinne och utan att ta mycket plats i bilens bagageutrymme. Produkten levereras med en standardadapter för GPS-stav för användare som vill fortsätta att mäta med den standardbaserade metoden. För laserbaserade mätningar har enheten en tröghetsenhet som läser av enhetens vinklar och låser in endast stabila mätningar.

Vi har också infört en ny konfigurationsfunktion för mätningar med hjälp av handgester, vilket är en praktisk funktion för projekt som huvudsakligen har ett fåtal typer av mätningar.

Alla Fieldsights produkter är konstruerade och tillverkade i Finland.

Fieldsight lokaliserare

Produkten konfigureras med hjälp av den helt nya Fieldsight® FieldApp, som kan laddas ner från Android Play-butiken. FieldApp-stödet introduceras även för alla produkter i Fieldsight-serien som kör 2023-programvaran (GEO, LOCATOR och RTK GW). Det möjliggör enkel konfiguration av fältprojekt och enhetsinställningar med hjälp av Bluetooth. Användare kan initiera mätningar på distans från applikationen, starta och stoppa kabelplöjningsmätningar osv.

Fieldsight® products are designed for harsh operating environments, where network coverage may be poor or non-existing. For these survey conditions we introduce add-on feature, which is  secondary source of correction signal – satellite correction reaching < 10 cm accuracy. Satellite correction (offline survey) can be used in environments where cellular connetion are not available or breaking up frequently. By default each Fieldsight product use 4-satellite system RTK correction service, reaching 1-2cm precision. Satellite correction option is supported by all new Fieldsight products.

Fieldsight GIS (2023)

Tillsammans med andra nya enheter och uppdateringar av den fasta programvaran för 2023 introducerar vi också ett nytt GIS-gränssnitt (geografiskt informationssystem) i realtid för webben, Fieldsight GIS. Detta helt förnyade användargränssnitt introducerar snabb bearbetningskapacitet för att presentera stora datamängder, t.ex. städernas elnätsrutter som visas i en mobiltelefons webbläsare. GIS hämtar också markägares fastighetsgränser automatiskt till kartan. Det nya gränssnittet har alla tidigare häftiga funktioner som 360-gradersfoto på plats med platsvisning osv.

Flexibla undersökningsstilar som uppfyller inspektörens och kundens krav

Fieldsight Locator stöder en mängd olika mätmetoder som uppfyller kundens krav på enkel användbarhet och noggrannhet. Mätningarna går så snabbt som du vill, du kan göra mätningar genom att stanna till vid varje geopunkt eller göra mätningar genom att gå.

Exempel på undersökningsmetoder som stöds:

  • Kartläggning med GPS-pinne (traditionell)
  • Mätning utan GPS-pinne med hjälp av distanslaser (ny)
  • Undersökning till fots med hjälp av gps eller selfie stick (t.ex. för planering av nätverk).
  • Automatisk bildinsamling av varje geografisk punkt från mobilkameran, 4k/360-kameran
  • Mätning av slutna diken med hjälp av kabelradar (undersökning efter installationen).
  • Mätningar i öppna diken

Bäst användbarhet för kabelradarundersökningar

Fieldsight® GEO och Locator stöder smidig integrering med radiodetektionsradarer. Vi har utvecklat ett toppmodernt fäste för att möjliggöra bästa möjliga användbarhet för fältarbetare. Det stöder till och med fäste för kaffekoppar :).

Genom smidig integration startar mätningen automatiskt genom att den utlöses från knappen för djupmätning med kabelradaren. Data är synliga i realtid på realtids-GIS och kan bearbetas ytterligare i nätverksdatabaser.

Våra lösningar uppfyller landbaserade lokala lagstiftningskrav, t.ex. Traficom M71 i Finland för att samla in information om kabeldjup.

Kabelradar

 

VILL DU INLEDA EN FÄLTSKÅDNINGSFÖRSÖK?

Kontakta oss genom att skicka ett meddelande via formuläret nedan eller boka ett möte!    Vi respekterar din integritet och accepterar inte skräppost. Vi kommer aldrig att sälja, hyra ut eller dela med oss av din information.